Hattaviken – lunch och a la carte-restaurang på Getterön i Varberg

Aktuellt

Gåsmiddag

Lördag 13 november 2021

Mårten Gås – en tradition som vi verkligen tycker om och alltid roligt när det ges tillfälle att fira i höstmånaderna.
Så här ser vår Gåsmeny ut på Hattaviken:

Gåsmiddag 2021

3 RÄTTER 450 KR

Förrätt
Svartsoppa med kråskorv
eller
Hummersoppa, Västerbottenspaj toppad med smörstekt rotselleri och äpple

Varmrätt
Knaperstekt gås, rosenkål, äpplen, katrinplommon, rödkål,  gräddsås och sockerstekt delikatesspotatis

Dessert
Skånsk äpplekaka med kavring och vaniljkräm

Boka bord
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se

Varmt välkomna!

Hämta på Hattaviken

Många har redan efterfrågat förra årets ”Hämta på Hattaviken” så vi gör en repris på Gåsamiddagen för de som vill fira hemma.

Gåsamiddag för avhämtning lör 13 nov 2021

395 kr/person

Beställ dagen innan senast kl.15.00
för att hämta på lördag 13 nov mellan kl.15.00-17.00
Menyn packas kall med en enkel uppvärmningsanvisning.
Vill du inte komma in i restaurangen – kommer vi ut till dig.
Beställ på tfn. 0340-875 20

Förrätt
Svartsoppa med kråskorv
eller
Hummersoppa med smörstekt rotselleri och äpple

Varmrätt
Knaperstekt gås, rosenkål, äpplen, katrinplommon, rödkål,  gräddsås och sockerstekt delikatesspotatis

Dessert
Skånsk äpplekaka med kavring och vaniljkräm

Fars Dag

Söndag 14 november 2021

Ett av de bästa sätten att fira papporna – en middag på tu man hand eller samla familjen för ett härligt firande.

Här på Hattaviken har vi skapat menyn som faller papporna i smaken:

Fars dag menyn 

3 rätter 395kr
Förrätt och varmrätt 315kr

Förrätt
Carpaccio på sotad oxfilé, parmesan, kaprismajonnäs, olivolja, frissésallad, blekselleri och citron 

Varmrätt 
Fisk Sotad Röding med handskalade räkor, citronkräm på Smetana, pepparrot, Svecia från Sivans ost samt smörstekt kavring,  kokt potatis och brynt smör. 
Kött Grillad Flankstek med potatiskroketter,  svamp och blomkål, vinkokt lök, rökig whiskeymajonnäs  samt kalvsky.

Dessert
Mörkchokladmousse fylld med vanilj- & karamellbrulee på pumpafröbotten med chokladkräm och saltrostad mandel.

Boka bord
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se

Hjärtligt välkomna!

Beaujolais Nouveau

Lördag 20 november 2021

Bonjour Beaujolais – nu blir det fransk lördag på Hattaviken. Egentligen är det tredje torsdagen i november som det nya vinet kommer – Beaujolais Noveau. Men här hos oss är det en liten, liten fördröjning och vi skålar med det ”nya” på lördagen istället.

Vi har en franskinspirerad meny och du väljer om du vill prova Beaujolais Nouveau till men du kan såklart dricka annat till också.

3 rätter 375kr
Förrätt och varmrätt 295kr

Förrätt 
Rillette, crostini, picklad rödkål, cornichones, fläskpaté  senap 

Varmrätt 
Kött Coq au vin på majskyckling med rökt fläsk, smålökar samt potatispuré smaksatt med citron
eller
Fisk Smörstekt västerhavsfisk med rödvinssky, fläsk, friterad ostronskivling, lök och potatispuré smaksatt citron

Dessert 
Crème brûlée med hallonsorbet och rostade hasselnötter

Bienvenue!

Boka bord
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se

och vad är då Beaujolais Nouveau?

Själva regionen Beaujolais tillhör Bourgogne och det är nog regionens ”nya” viner är det som verkligen satte Beaujolais på kartan. Nouveau är det franska ordet för just ”ny” och det beskriver stilen mycket väl. Vinet släpps på marknaden enbart veckor efter att druvorna skördats och vi vinälskare får ta del av enflera hundra år gammal tradition av att smaka friska, fruktiga viner som du inte behöver lagra i flera år för att njuta av.

Jullunch 2021

22 november – 23 december 2021

Våra omtyckta jultallrikar kommer till bordet i 4-rundor

Våra inlagda silltrio ställs i burkar på bordet tillsammans med brödkorg och kokt potatis.

Efter det serveras den kalla tallriken med laxar, patéer, skinka, korv mm.

Det småvarma med hemlagade köttbullar, prinskorv, Jansson, rödkål och halländsk grönkål följer därpå.

Vi avslutar med den söta med ris a la Malta på vårt vis, julgodis och nybryggt kaffe

395kr/ menu inklusive moms 12%

Jultallrikarna måste förbeställas 0340-87520

Hjärtligt välkomna!

Champagnens Dag

Lördag 16 oktober… hos oss i alla fall

Internationella Champagnedagen inträffar alltid tredje fredagen i oktober men här är vi lite försenade och firar med bubblor på lördag istället. Det blir en härlig meny som kompletterar de ljuva bubblorna.

Kvällens meny

Förrätt
Hummersoppa med räkor och rostat  vitlöksbröd. Varmrätt 
Fisk – Smörstekt hälleflundra med vitvinsås, rökt fläsksida, svartrot med citron samt kokt potatis och gräslöksolja. 
Kött – Grillad kalvrulle med friterad hashbrown, dragonkräm, variation på tomat och lök samt madeirasås
Dessert 
Vitchokladcheesecake med äppelkompott och rostade hasselnötter.

Hjärtligt välkomna!

Hummer på menyn

Lördag 9 oktober

Nu blir det en riktig höstklassiker på Hattaviken – en kväll med hummer på menyn med goda drycker till.

Kvällens meny:

Förrätt 
Hummerrisotto (med chili, salladslök citron och dill) 
Varmrätt
Kokt hummerhalva Gratinerad hummerhalva 
Pommes frites, Rostad vitlöksailoi, Sallad, Citron
Dessert 
Pannacotta med hallonkräm, frystorkade hallon, maränger och lime.

Hummerkvällen måste förbokas minst tre dagar före så att vi håller räkningen på alla humrar.

Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se

Hjärtligt välkomna!

Ps. Vi har så klart meny utan hummer även denna kväll.

Äntligen musik i hamnen

Torsdag 29 juli

Nu blir det ljuva toner på Hattaviken igen – Karin Klingenstjärna trio underhåller till maten under torsdagskvällen på vår fina uteservering.

Karin Klingenstierna, sång, Matz Nilsson, bas, och Peeter Wiik, gitarr och sång, gästar Hattaviken för en av sommarens få konserter! Intimt, avspänt, svängigt med stjärnglans från tre toppmusiker.  Du får höra favoriter ur pop/rock/visskatterna, speciellt utvalda för kvällen. 

Boka ett bord om du vill äta middag eller glid in på en räkmacka.

Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se

För större bokningar, 8 personer eller fler, ring oss i god tid.

OBS! Bordsbokning samma dag endast på telefon.
0340-875 20

Hjärtligt välkomna!

Sivans Ostar

Nu kan ni köpa Sivans goda ostar hos oss. Svenska lagrade ostar och hembakat knäcke i vår take away avdelning. Sivan blev världsberömd i hela västra Sverige för att lagra svenska ostar länge i sitt garage och sälja på marknader och torg.

Här kan du läsa hela historien om Sivan:

https://sivansost.se/historia/

Hattaviken TakeAway

Patrick Risotto, köksmästare på vår systerrestaurang Fridas, har fyllt köket på Fridas med produkter från Italien som han upptäckt under sina många Italienresor. En av dem är Serenas olivolja från Siena som vi nu stolt kan presentera hos oss på Hattaviken också..

Patrick: Nu för tiden fuskas det så mycket med extra virgin olivolja att den äkta varan kallas det gröna guldet och det har gått så långt att många italienare känner att det bara finns ett säkert sätt att säkerställa att man får en hundra procent kallpressad olivolja: man gör den själv.

I fotspåren av min mentor Luciano Parolari har jag valt att resa till olivlundar i Italien för att plocka mina egna oliver och pressa egen olja. I höstas reste jag till bland annat Siena där jag fick följa med Serena och hennes familj till den toskansk landsbygden där alla hjältes åt att plocka oliver – till och med huden Paco.  

Serenas olivolja är hundra procent kallpressad (uppvärmd till max 27 grader) vilket innebär att den innehåller mängder med kraftfulla antioxidanter. Oliverna och träden är obesprutade och oliverna kommer från de tre klassiska toskanska sorterna: Moraiolo, Frantoio och Leccino. Sereneas olivolja klassas som en av de finaste i trakten och den är en så kallad olio buono.

Oljan passar perfekt till att ringla över bruschetta, crostino, kött, fisk, gillade grönsaker, soppor och sallader. Den är också fantastisk att använda till mantecatura-stegen i risotto och pasta.

Serenas olivolja finns i ett begränsat antal liter och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda den på Hattaviken. Benvenuto!