Kalendarium
Torsdag 26 maj
Kristi himmelsfärd Helgmeny kl.12-15
Söndag 29 maj
Mors dag
Torsdag 26 maj
Kristi himmelsfärd Helgmeny kl.12-15
Söndag 29 maj
Mors dag
Söndag 29 maj kl 12–17
Bjud med mamma på en alldeles speciell dag på Hattaviken.
Det serveras krämiga räkor, vårprimörer, en underbar rödtunga, grillad kalv, ljuvlig avslutning…
3-rätters meny 425 kr
Till barnen har vi också alternativ – burgare eller klassiska köttbullar.
Boka bord
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se
Hjärtligt välkommen!
Vill du läsa hela menyn hittar du den här.
Påskmenyn är komponerad och hos oss på Hattaviken blir det långa härliga luncher.
Kanske bjuder även påsken på vårväder och lunchen kan kombineras med en promenad eller cykeltur på Getterön. Om du inte vill äta Påskens rätter serverar vi även vår Helgmeny med vegetariskt, dagens fångst, Hattavikens köttbullar mm mm
PÅSKENS 3 RÄTTERS MENY 425KR
Förrätt
3 påsksmaker (125kr)
-Gubbröra på brioche, picklad lök och löjrom
-Västerbottenspaj, citronkräm och kallrökt lax
-Sotad kalvtartar med krassekräm, picklade senapsfrön och krispig lök
Varmrätt
Påsklamm (245kr)
Långbakad krispig lammbringa, innerfilé, lammkorv, timjansky , knippmorötter, vårlök, Pommes Anna och nässelkräm
eller
Pocherad Torskrygg (245kr)
Sandefjordssås, gräslök, forellrom, primörer och smör- och dillslungad färskpotatis
Dessert
Påskbakelse (95kr)
Mjölkchokladbakelse med ägglikörcréme, solrosnougat och färska bär
Och så är vi lite extra glada när vi även kan servera Byaregårdens Påskmust!
Påskens öppettider
Långfredag 12–15
Påskafton 12–15
Påskdagen – stängt
Annandag påsk, måndag 12–15
Boka bord
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se
Hjärtligt välkommen!
Lördag 20 november 2021
Bonjour Beaujolais – nu blir det fransk lördag på Hattaviken. Egentligen är det tredje torsdagen i november som det nya vinet kommer – Beaujolais Noveau. Men här hos oss är det en liten, liten fördröjning och vi skålar med det ”nya” på lördagen istället.
Vi har en franskinspirerad meny och du väljer om du vill prova Beaujolais Nouveau till men du kan såklart dricka annat till också.
3 rätter 375kr
Förrätt och varmrätt 295kr
Förrätt
Rillette, crostini, picklad rödkål, cornichones, fläskpaté senap
Varmrätt
Kött Coq au vin på majskyckling med rökt fläsk, smålökar samt potatispuré smaksatt med citron
eller
Fisk Smörstekt västerhavsfisk med rödvinssky, fläsk, friterad ostronskivling, lök och potatispuré smaksatt citron
Dessert
Crème brûlée med hallonsorbet och rostade hasselnötter
Bienvenue!
Boka bord
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se
och vad är då Beaujolais Nouveau?
Själva regionen Beaujolais tillhör Bourgogne och det är nog regionens ”nya” viner som verkligen satte Beaujolais på kartan. Nouveau är det franska ordet för just ”ny” och det beskriver stilen mycket väl. Vinet släpps på marknaden enbart veckor efter att druvorna skördats och vi vinälskare får ta del av en flera hundra år gammal tradition av att smaka friska, fruktiga viner som du inte behöver lagra i flera år för att njuta av.
22 november – 23 december 2021
Våra omtyckta jultallrikar kommer till bordet i 4-rundor
Våra inlagda silltrio ställs i burkar på bordet tillsammans med brödkorg och kokt potatis.
Efter det serveras den kalla tallriken med laxar, patéer, skinka, korv mm.
Det småvarma med hemlagade köttbullar, prinskorv, Jansson, rödkål och halländsk grönkål följer därpå.
Vi avslutar med den söta med ris a la Malta på vårt vis, julgodis och nybryggt kaffe
395kr/ menu inklusive moms 12%
Jultallrikarna måste förbeställas 0340-87520
Hjärtligt välkomna!
Lördagar i advent 2021
27 nov, 4 dec, 11 dec, 18 dec
Vi kommer även att öppna upp under en del vardagskvällar när vi har större sällskap, håll utkik på Instagram och facebook för aktuella datum.
Äntligen kan vi umgås runt julmaten igen. Här på Hattaviken kommer julmaten i flera omgångar.
Vi startar med
Kryddig äppelmust
Sivans knäcke med Sivans Kaxiga Karlkräm och fikonmarmelad
Vinkokta blåmusslor i grädde
3 x Sill i burk
Dillkokt potatis
Spisknäckebröd, vörtbröd
Vispat smör
Cheddarost
Fisktallrik
Skagenägg och löjromsägg
Dillgravad laxrulle med hovmästarkräm
Varmrökt laxrulle med dillmajonnäs
Varmrökt makrillmousse med picklad lök och fröknäcke
Laxpaté med rommajonnäs och grönkålschips
Köttallrik
Julskinka med Hattavikens grova senap
Kryddstekt rostbiff
Lantpaté med saltgurka och tranbärskompott
Onsalakorv
Rökt viltkött
Rödbetssallad
Rullsylta med pistage och äpple
Småvarmt
Prinskorv
Köttbullar
Janssons frestelse
Grönkål
Rödkål
Ingefärsglacerat fläsk
Desserbuffé
Ris alla Malta aprikossås
Dagens juldessert
Saffranspannkaka
Julgodis
Boka bord:
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till
info@hattaviken.se
Hjärtligt välkommen!
Det är många som efterfrågat förra årets omtyckta jullåda, så den är tillbaka även i år.
Lådan packas för två personer och kostar 750 kr
Beställ din låda senast 21 december för avhämtning torsdag den 23 december kl 12–14.
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till
info@hattaviken.se
Hattavikens Jullåda:
3 x dagens sillar i burk
Kokt potatis, brödkorg, vispat smör och cheddarost
Dillgravad lax – hovmästarsås
Laxpaté – citronkräm
Räkägg – majonnäs – dill
Varmrökt lax – dillmajonnäs
Julskinka – Hattavikens grova senap
Rostbiff – rödbetssallad
Lantpaté – tranbärskompott – saltgurka
Pressylta
Onsalakorv
Jansson
Prinskorv
Köttbullar
Grönkål
Rödkål
Ris al Malta med aprikoskräm
Nyårsafton 2021
Ja, de omtyckta lådorna fortsätter vi med och vad är väl bättre än att hämta hem en hel nyårssupé.
3 rätter 495kr/per person
Beställ senast onsdag den 29 december för avhämtning fredag den 31 december mellan kl 12 och 14.
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till
info@hattaviken.se
Nyårssupén:
FÖRRÄTT
Hummersoppa
smaksatt med cognac och krondill samt liten toast med hummer, kräftor och räkor
VARMRÄTT
Grillad kalv
madeirasky, Pommes Anna smaksatt med tryffel, krassekräm, anklever, rostad jordärtskocka och örtsallad
ELLER
Smörstekt Hälleflundra
champagnesås, Pommes Anna smaksatt med tryffel, krassekräm, rostad jordärtskocka och örtsallad
DESSERT
Mjölkchokladmousse
fylld med vaniljbrûlée och kola samt hallongelé, chokladark och färska bär
Lördag 16 oktober… hos oss i alla fall
Internationella Champagnedagen inträffar alltid tredje fredagen i oktober men här är vi lite försenade och firar med bubblor på lördag istället. Det blir en härlig meny som kompletterar de ljuva bubblorna.
Kvällens meny
Förrätt
Hummersoppa med räkor och rostat vitlöksbröd. Varmrätt
Fisk – Smörstekt hälleflundra med vitvinsås, rökt fläsksida, svartrot med citron samt kokt potatis och gräslöksolja.
Kött – Grillad kalvrulle med friterad hashbrown, dragonkräm, variation på tomat och lök samt madeirasås
Dessert
Vitchokladcheesecake med äppelkompott och rostade hasselnötter.
Hjärtligt välkomna!
Lördag 9 oktober
Nu blir det en riktig höstklassiker på Hattaviken – en kväll med hummer på menyn med goda drycker till.
Kvällens meny:
Förrätt
Hummerrisotto (med chili, salladslök citron och dill)
Varmrätt
Kokt hummerhalva Gratinerad hummerhalva
Pommes frites, Rostad vitlöksailoi, Sallad, Citron
Dessert
Pannacotta med hallonkräm, frystorkade hallon, maränger och lime.
Hummerkvällen måste förbokas minst tre dagar före så att vi håller räkningen på alla humrar.
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se
Hjärtligt välkomna!
Ps. Vi har så klart meny utan hummer även denna kväll.