Mickes goda chokladbröd
Chokladbröd med karamell och flingsalt
Till ca 30 st.
½ baguette
1 tsk strösocker
½ tsk stött kardemumma
Chokladkräm
150 gr mörk choklad av god kvalitet
1 dl strösocker
2 tsk vatten
2 dl vispgrädde
1 msk olivolja
Garnering
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över socker och kardemumma. Rosta mitt i ugnen ca 8 min.
2. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka till en ljus karamell.
3. Tillsätt vispgrädden och koka tills karamellen smält. Häll grädden över chokladen och rör tills den har smält. Rör i oljan. Låt svalna.
4. Bred chokladsmet på brödskivorna. Ringla över olivolja och strö på flingsalt.