Helgkasse 275kr/ meny
16-17 April
Förrätt
Rökt röding på rågbröd, ramslöksmajonnäs, rostade pumpakärnor, råhyvlad sparris, vinaigrette med grillad citron
Dryckestips: Lite sötma i frukten i vinet (vinet behöver inte vara sött) är gott till den rökta karaktären på fisken. En Sauvignon Blanc eller Chenin Blanc som är skördad senare men jäst torr är att föredra.
Varmrätter
Pocherad västerhavsfisk, sandefjordsås, pommes duchesse, ägg/räkor och gräslök, toppas med friterad ansjovis och örtsallad
Dryckestips: Vitt vin med mycket syra eftersom att det är en fet sås och tydlig sälta från räkor/anjovis. Föredrar ett vin som inte legat på fat, med bra frukt.
Eller
Grillad fläskfilé marinerad i citron och dragon, duchesse, rödvinssky, rökt sidfläsk, knippemorötter, dragonkräm och örtsallad
Dryckestips: Finns viss syra i rätten så glöm inte att kolla så att det röda vinet ni väljer till har bra syra. Även gott med mycket frukt till grillat.
Dessert
Vit chokladmousse på solrosfröbotten med jordgubb och rabarberkompott
Dryckestips: Mousserande viner gör att desserten känns lättare. Leta efter något som är halvtorrt – sött.
Beställ senast kl 15 dagen innan för avhämtning kl 15
0340-875 20
info@hattaviken.se