Hämta på Hattaviken

 

Helgkasse 275kr/ meny

16-17 April

Förrätt

Rökt röding på rågbröd, ramslöksmajonnäs, rostade pumpakärnor, råhyvlad sparris, vinaigrette med grillad citron

Dryckestips: Lite sötma i frukten i vinet (vinet behöver inte vara sött) är gott till den rökta karaktären på fisken. En Sauvignon Blanc eller Chenin Blanc som är skördad senare men jäst torr är att föredra.

Varmrätter

Pocherad västerhavsfisk, sandefjordsås, pommes duchesse, ägg/räkor och gräslök, toppas med friterad ansjovis och örtsallad

Dryckestips: Vitt vin med mycket syra eftersom att det är en fet sås och tydlig sälta från räkor/anjovis. Föredrar ett vin som inte legat på fat, med bra frukt.

Eller

Grillad fläskfilé marinerad i citron och dragon, duchesse, rödvinssky, rökt sidfläsk, knippemorötter, dragonkräm och örtsallad

Dryckestips: Finns viss syra i rätten så glöm inte att kolla så att det röda vinet ni väljer till har bra syra. Även gott med mycket frukt till grillat.

Dessert

Vit chokladmousse på solrosfröbotten med jordgubb och rabarberkompott

Dryckestips: Mousserande viner gör att desserten känns lättare. Leta efter något som är halvtorrt – sött.

Beställ senast kl 15 dagen innan för avhämtning kl 15

0340-875 20

info@hattaviken.se