Hattaviken – lunch och a la carte-restaurang på Getterön i Varberg

Aktuellt

Beaujolais Nouveau

Lördag 20 november 2021

Bonjour Beaujolais – nu blir det fransk lördag på Hattaviken. Egentligen är det tredje torsdagen i november som det nya vinet kommer – Beaujolais Noveau. Men här hos oss är det en liten, liten fördröjning och vi skålar med det ”nya” på lördagen istället.

Vi har en franskinspirerad meny och du väljer om du vill prova Beaujolais Nouveau till men du kan såklart dricka annat till också.

3 rätter 375kr
Förrätt och varmrätt 295kr

Förrätt 
Rillette, crostini, picklad rödkål, cornichones, fläskpaté  senap 

Varmrätt 
Kött Coq au vin på majskyckling med rökt fläsk, smålökar samt potatispuré smaksatt med citron
eller
Fisk Smörstekt västerhavsfisk med rödvinssky, fläsk, friterad ostronskivling, lök och potatispuré smaksatt citron

Dessert 
Crème brûlée med hallonsorbet och rostade hasselnötter

Bienvenue!

Boka bord
Ring oss på 0340–875 20 eller mejla till info@hattaviken.se

och vad är då Beaujolais Nouveau?

Själva regionen Beaujolais tillhör Bourgogne och det är nog regionens ”nya” viner som verkligen satte Beaujolais på kartan. Nouveau är det franska ordet för just ”ny” och det beskriver stilen mycket väl. Vinet släpps på marknaden enbart veckor efter att druvorna skördats och vi vinälskare får ta del av en flera hundra år gammal tradition av att smaka friska, fruktiga viner som du inte behöver lagra i flera år för att njuta av.