Meny

Sommarlunch kl 11.30-15
Under lunchen serveras hela menyn och sallad, bröd, färskost och kaffe ingår
Dagens fångst 150 kr
Måndag:
Smörstekt kummel med saffran och kapriskräm, sockerärtsallad färskpotatis och citron
Tisdag:
Ångad västerhavsfisk med gubbröra, brynt smör, färskpotatis
Onsdag:
Pankopanerad spätta med syrade morötter, riven pepparrot, curryremouladsås
Torsdag:
Bakad västerhavsfisk med gräddiga rödbetor, örtsallad och färskpotatis
Fredag:
Helstekt rödspätta med smörstekta champinjoner, räkor, skirat smör, citron och kokt färskpotatis
Lördag och Söndag:
Pocherad västerhavsfisk med rostad blomkål/bacon och rödvinssås
Sommarsallad 150 kr
Varmrökt lax, sallad, ägg, avokado, rädisor och sparris. Serveras med en saffran och kaprisdressing
Förrätter
Toast Hattaviken 135 kr
Smörstekt brioche med krämiga räkor i dilldressing, varmrökt lax, syrad rödlök, riven pepparrot, krasse och löjrom
Honungsgratinerad getost 115 kr
Serveras med primörrödbetor, salladsskott och rostade pumpafrön
Huvudrätter
Hattavikens fiskgratäng 195 kr
Torsk, skaldjursås, bakad tomat, fänkålssallad, pommes duchesse och handskalade räkor
Rödtunga 235 kr
Pocherad rödtungsfilé med Sandefjordsås, primörer, gräslök och färskpotatis
Grillad Kalv 235 kr
Dragonsmörsås, grillad gemsallad, friterade lökringar och sötpotatispommes.
Högrevsburgare 175 kr
Cheddarost, bröd, sallad, tomat, syrad rödlök, rostad vitlöksmajonäs och pommes.
Caponata 150 kr
Italiensk auberginröra med friterade mozzarellabollar och örtsallad
Hemlagade köttbullar 150 kr
Serveras med gräddsås, rårörda lingon , pressgurka och potatispuré
Jätteräksmörgås 185 kr
Handskalade räkor, ägg, majonäs, sallad, gurka, tomat, rödlök och citron
Desserter
Sommarsviss 95 kr
Vaniljglass, jordgubbar, grädde kolasås och chokladmaränger
Klassisk créme brûlée 65 kr
Affogato 55 kr
Nybryggd espresso med en kula vaniljglass
V.30
Måndag:
Smörstekt kummel med Hallandsmos, brynt smör och fänkålsallad
Tisdag:
Ångad västerhavsfisk, broccoli, Sandefjordsås, flagad mandel och färskpotatis
Onsdag:
Hattavikens fish-& chips med ansjovisdipp picklad rödkål, ärtguacamole och pommes
Torsdag:
Pocherad västerhavsfisk med vitkålsallad, handskalade räkor, vitvinsås och färskpotatis
Fredag:
Helstekt rödspätta med smörstekta champinjoner, räkor, skirat smör, citron och kokt färskpotatis
Lördag och Söndag:
Pocherad västerhavsfisk med rödbetor/kapris , brynt smör och färskpotatis.